В серия експерименти, популярните аналгетици - ибупрофенпродължили живота на мухите и

...
В серия експерименти, популярните аналгетици - ибупрофенпродължили живота на мухите и
Коментари Харесай

Таблетка, която със сигурност имате у дома, а ще ви удължи живота с 12 години

В серия опити, известните аналгетици - ибупрофенпродължили живота на мухите и червеите за 15 на 100.

В човешки години, това би означавало, че ще живеете 12 години по-дълго. Но това, което е може би още по-важно е, че спомагателните години се оказали извънредно здравословни, което значи, че бихме могли да получим спомагателни години първокласен живот.

Американски учени настояват, че има доста аргументи за наслада.

Ибупрофенът е относително несъмнено лекарство, което може да се откри в редица домове, а по време на проучването " интервюираните " получавали сходни дози с тези, които всекидневно го вземат по целия свят, с цел да се избавят от главоболие , болки в ставите , грип и изкълчване.

Въпреки това, към момента не е ясно по какъв начин това лекарство, което този път се употребява под името нурофен, забавя стареенето, пише zdravno.bg.

Учените допускат, че процесът некаконът е обвързван със прекъсване на изтегляне на триптофен - аминокиселината, която има в яйцата, шоколадът и пуешкото месо.

 

Ученият Майкъл Полименис който е част от изследователския екип декларира:

Смятам, че е доста окуражаващ аспект от нашето проучване, че има редица сигурни медикаменти като ибупрофена и които можем в допълнение да изследваме. Също по този начин нашето проучване поддържа концепцията, че медикаментите, които нормално се употребяват може да имат непредвидени позитивни резултати. Просто са нужни спомагателни проучвания, с цел да разберем, заради кое се случва това.

Въпреки че ибупруфенът се смята, че е надеждна отбрана, той може да докара до проблеми с храносмилането и язва на стомаха , по тази причина не се предлага независимо лекуване с него. Също по този начин, дълготрайното взимане на по-големи дози за артрит, да вземем за пример, може да увеличи риска от инсулт иинфаркт и даже да намали плодовитостта при жените .

От друга страна с разбор на проучванията на ибупрофена, аспирина и сродните аналгетици, е открито, че с една пета понижава шанса от заболяване от втория от трите съществени типа рак: рак на кожата .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР